ساندویچ پانل سقفی

roof-sandwichpanel
roof-sandwichpanel-overlab
roof-sandwichpanel-main
roof-sandwichpanel-zoom
previous arrow
next arrow

ساندویچ پانل سقفی (Roof sandwich panel) نوعی پانل ساختمانی است که برای پوشش سقف انواع سازه و جلوگیری از ریزش برف، باران و تابش آفتاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پانل‌ها شامل دو لایه ورق فلزی هستند که بین آن‌ها یک لایه فوم عایق قرار دارد.

ورق فلزی از جنس ورق گالوانیزه، آلوزینک یا آلومینیوم است. ورق گالوانیزه و آلوزینک با ضخامت بین 0.4 تا 0.6 میلی‌متر و ورق آلومینیوم تنها با ضخامت 0.7 میلی‌متر تولید می‌شود. فوم عایق نیز معمولاً از جنس فوم پلی اورتان، پلی استایرن، پشم سنگ و یا xps است. فوم پنل‌های سقفی نیز با ضخامت 4، 6، 8 و 10 سانتی‌متر تولید می‌شوند.

ساندویچ پانل سقفی همچون ساندویچ پانل دیواری یکی از انواع اصلی ساندویچ پانل است. از آن‌جایی که متریال به کار رفته در ساختار ساندویچ پانل سقفی همانند ساندویچ پانل دیواری است؛ پانل سقفی نیز ویژگی‌ها و خواص مشترکی با پانل دیواری دارد. 

مشخصات انواع ساندویچ پانل سقفی آسیا
انواع ساندویچ پانل سقفی ضخامت ساندویچ پانل نوع فوم نوع ورق قیمت
ساندویچ پانل سقفی پلی اورتان 4-10 سانتی متر فوم پلی اورتان PIR-PUR ورق گالوانیزه-آلومینیوم- آلوزینک تماس بگیرید
ساندویچ پانل سقفی اکس پی اس 4-10 سانتی متر فوم اکس پی اس ورق گالوانیزه-آلومینیوم- آلوزینک تماس بگیرید
ساندویچ پانل سقفی پلی استایرن 4-10 سانتی متر فوم پلی استایرن ورق گالوانیزه-آلومینیوم- آلوزینک تماس بگیرید
ساندویچ پانل سقفی پشم سنگ 4-10 سانتی متر فوم پشم سنگ ورق گالوانیزه-آلومینیوم- آلوزینک تماس بگیرید

لیست قیمت ساندویچ پانل سقفی

اگر با مشخصات ساندویچ پانل آشنایی ندارید توصیه می‌کنیم ابتدا به مطلب ساندویچ پانل در بخش مقالات آسیا پانل مراجعه نمایید.

ساندویچ پانل سقفی آسیا
ساندویچ پانل سقفی سوله تولیدی

دلایل استفاده از ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل سقفی برای پوشش سقف سازه‌ها استفاده می‌شود. پنل‌های سقفی ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که در ادامه به شرح کامل هریک از این ویژگی‌ها می‌پردازیم:

طول عمر

ساندویچ پانل سقفی از مواد با کیفیت بالا ساخته شده که نسبت به مصالح ساختمانی سنتی طول عمر بالاتری دارند و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند.

عایق بندی

پنل‌های سقفی به دلیل داشتن فوم‌ (پلی اورتان، پشم سنگ و یا اکس پی اس) در برابر حرارت، رطوبت و صوت عایق هستند که موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های حرارتی می‌شود.

سرعت در اجرا

نصب ساندویچ پانل سقفی نسبت به روش‌های ساخت معمولی بسیار سریع‌تر و ساده‌تر است و در نتیجه زمان و هزینه‌های ساخت کاهش می‌یابد.

قیمت مناسب

ساندویچ پانل‌های سقفی قیمت بسیار مناسبی نسبت به مصالح سنتی دارند. استفاده از پنل‌های سقفی به دلیل داشتن طول عمر بالا و عدم نیاز به هزینه‌های نگهداری صرفه اقتصادی دارد.

طراحی زیبا و متفاوت

سازه‌هایی که با استفاده از ساندویچ پانل سقفی بنا شده‌اند، نما و ظاهری متفاوت نسبت به سازه‌های دیگر دارند. ساندویچ پانل سقفی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف ظاهری زیبا، مدرن و بسیار جذاب را برای سازه‌ها ایجاد می‌کند.

مقاومت در برابر آتش

جلوگیری از گسترش آتش یکی از ویژگی‌ها و خواص ساندویچ پنل‌ها به شمار می‌رود که بسته به نوع فوم به کاررفته در ساندویچ پانل، میزان مقاومت متفاوت است.

مقاومت در برابر زلزله

به دلیل سبک بودن ساختار ساندویچ پانل سقفی و همچنین توانایی آن در تحمل فشار و لرزه، در برابر زلزله مقاومت بالایی دارد و در صورت سقوط مصالح به دلیل وزن کم خسارات کمتری نسبت به مصالح ساختمانی سنتی بر جای می‌گذارد.

طول عمر ساندویچ پانل سقفی

عمر مفید ساندویچ پانل سقفی به عوامل مختلفی مانند کیفیت مواد اولیه، شرایط نصب، شرایط نگهداری، استفاده و نوع کاربری ساختمان بستگی دارد. در صورت استفاده در شرایط مناسب، ساندویچ پانل سقفی معمولاً بیش از ۲۰ سال عمر مفید دارد.

کاربرد ساندویچ پانل سقفی

با توجه به ویژگی‌های عایق حرارتی، صوتی، مقاومت در برابر رطوبت و سایر عوامل زیستی، ساندویچ پانل سقفی می تواند به بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش کارایی ساختمان کمک کند. با توجه به مزایای ذکر شده طیف کاربرد ساندویچ پانل‌های سقفی بسیار گسترده است.

از ساندویچ پانل سقفی برای ساخت سازه‌های زیر استفاده می‌شود:

  • سقف سوله‌ها صنعتی، تجاری و اداری
  • سقف ویلاهای پیش ساخته
  • سالن‌‌های نمایشگاهی
  • سوله‌های ورزشی
  • سوله‌های تولیدی
  • سوله انبار
  • سوله کشاورزی
  • سالن پرورش قارچ
  • انواع کانکس

جزئیات اجرایی سقف ساندویچ پانل

ساندویچ پانل سقفی یک نوع مصالح ساختمانی برای پوشش سقف است که از طریق اتصال دو لایه ورق فلزی با یک لایه هسته عایق میانی تشکیل می‌شود. این ساختار سقفی عموماً در صنعت ساخت و ساز و استفاده‌های تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سقف ساندویچ پانل دارای ویژگی‌هایی همچون عایق حرارتی، عایق صوتی، سبک و مقاومت بالا است. امروزه به جای استفاده از سقف تیرچه و بلوک، سقف‌های طاق ضربی و یا سقف‌های یونولیت از ساندویچ پانل که نوعی مصالح پیش ساخته و آماده است استفاده می‌کنند.

در اجرای سقف ساندویچ پانل، مراحل زیر را به طور کلی داریم:

طراحی و برنامه‌ریزی

ابتدا نیازمندی‌ها و مشخصات سقف تعیین می‌شوند و نقشه‌های شاپ توسط مهندسین مربوطه طراحی می‌شود. در این مرحله، نوع و ضخامت پانل‌ها، نوع هسته عایق و جزئیات ساختاری مشخص می‌شوند.

آماده‌سازی سطح

سطحی که بر روی آن سقف ساندویچ پانل نصب خواهد شد، باید آماده شود. این شامل تمیز کردن سطح، برداشتن آلودگی‌ها و هموارسازی سطح است.

نصب پوشش سقف

پانل‌های ساندویچی معمولا به صورت افقی و موازی با یکدیگر نصب می‌شوند. برای نصب ساندویچ پانل‌های سقفی ابتدا زیرسازی مناسب با توجه به نوع سازه( سوله تیر ورقی، سوله lsf، سوله hss، کانکس یا ساختمان پیش ساخته) انجام می‌شود. در ادامه شیت پانل‌های سقفی در کنار یکدیگر چیده شده و با استفاده از پیچ‌های مخصوص سرمته گالوانیزه به زیرسازی متصل می‌شود.

آب‌بندی و سیل‌بندی

در این مرحله اتصالات ساندویچ پانل‌ها با استفاده از اکسسوری‌هایی مانند فیتر ساندویچ پانل تکمیل و درزبندی پانل‌ها نهایی می‌شود.

نصب متعلقات و اکسسوری‌ها

ورق فلاشینگ یکی از مهمترین ملزومات نصب ساندویچ پانل است. درزبندی و آب‌بندی نهایی ساندویچ پانل‌های دیواری و سقفی را با استفاه از انواع ورق فلاشینگ انجام می‌دهند.

نصب ورق فلاشینگ

فلاشینگ در ساندویچ پانل سقفی به پوششی در انتهای پانل‌های سقفی و ایجاد پیوستگی بین آن‌ها اطلاق می‌شود. به‌طور کلی، ورق فلاشینگ به قطعات فلزی با مقاطع گوناگون گفته می‌شود که برای پیوستگی و همپوشانی بین قسمت‌های ساندویچ پانل به‌کار می‌روند.

ورق فلاشینگ ممکن است به صورت افقی یا عمودی نصب شود و در تمام نقاط تلاقی دو برش ساندویچ پانل به‌کار می‌رود. در سقف سازه‌ها برای پوشش خط الراس ساندویچ پانل‌های سقفی از فلاشینگ تاج و برای پوشش خط القعر یا همان خط زیرین پانل‌های سقفی از فلاشینگ زیرتاج استفاده می‌شود. استفاده از ورق فلاشینگ به طور صحیح و مطمئن سبب می‌شود تا از نفوذ آب و پیچیدن باد به درون سازه جلوگیری شود.

ورق‌های فلاشینگ شامل انواع زیر است:

  • تاج
  • زیرتاج
  • درزگیر
  • آبچکان
  • کنج
  • کنار و زیر پنجره
  • درز ژوئن دیواری
  • درز ژوئن سقفی
اجرای ساندویچ پانل سقفی
نصب ساندویچ پانل سقفی

نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی

نصب ساندویچ پانل سقفی به دلیل وزن سبک و طراحی آن به سادگی انجام می‌شود. اما برای اجرای صحیح و کارآمد نیاز به رعایت نکاتی دارید. در ادامه  طریقه نصب پانل سقفی را توضیح می‌دهیم:

تعیین محل پیچ گذاری

قبل از شروع به نصب ساندویچ پانل سقفی، محل پیچ گذاری را با دقت تعیین کنید. برای این کار از تجهیزات مربوط به سیستم پیچ گذاری استفاده کنید.

نصب قاب

پیش از نصب پانل‌های سقفی با توجه به نوع کاربری سازه باید یک زیرسازی با استفاده از تیرچه‌های فلزی و پروفیل z یا همان پرلین انجام شود.

برش

پس از نصب قاب‌ها، پانل‌ها به اندازه مناسب برش داده می‌شوند تا با اندازه سقف سازگار باشند.

پیچ‌ و مهره

در مرحله بعد پانل‌ها به وسیله پیچ‌های فلزی نصب می‌شوند. پیچ‌ها باید با فاصله‌های منظم و رعایت اصول ایمنی نصب شوند.

جوش‌کاری

در محل تلاقی پانل‌ها، برای جلوگیری از نفوذ آب و هوا به داخل ساختمان، جوش لازم است. همچنین از تجهیزاتی مانند فیتر و ورق فلاشینگ جهت آ‌ب‌بندی بهتر پانل‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر این جهت هدایت آب ناشی از نزولات جوی به سمت ناودانی و زمین نیز از ورق آبرو استفاده می‌شود.

در نهایت، باید توجه داشت که برای نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری حتما از تیم حرفه‌ای و متخصص در این زمینه کمک بگیرید چرا که اگر مشکلی در هنگام نصب پانل‌ها ایجاد شود باید هزینه جداگانه‌ای بابت تعویض پانل‌ها پرداخت کنید که این مورد قطعا برای شما صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

برای درک بهتر نحوه نصب و اجرای ساندویچ پانل سقفی می‌توانید به صفحه ویدئو نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی مراجعه نمایید و از تماشای این ویدئو لذت ببرید.
یک مدل ساندویچ پانل سقفی سوله

تعیین متراژ ساندویچ پانل سقفی

برای تعیین متراژ ساندویچ پانل سقفی مورد نیاز، ابتدا باید ابعاد سقف را اندازه گیری کنید. سپس با توجه به ویژگی‌های فنی ساندویچ پانل سقفی که انتخاب کرده‌اید، ابعاد سقف یعنی طول را ضرب در عرض کنید تا مساحت حدودی مورد نیاز برای ساندویچ پانل سقفی به دست بیاید.

اما توجه داشته باشید برای تعیین متراژ دقیق ساندویچ پانل سقفی فاکتورهای دیگری از جمله مقدار شیب سقف و ارتفاع کنج تاثیرگذار است.

در نهایت، برای تعیین متراژ ساندویچ پانل سقفی مورد نیاز، می‌توانید از جداول و دستورالعمل‌های تامین کنندگان معتبر ساندویچ پانل سقفی استفاده کنید. البته برای اطمینان از صحت محاسبات، بهتر است با کارشناسان و متخصصان آسیا پانل مشورت کنید.

مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی

اما ابعاد ساندویچ پانل سقفی به این صورت است که طول پنل ساندویچی بر اساس متراژ مورد نیاز مشتری برش خواهد خورد و عرض ساندویچ پانل به صورت ثابت و در حدود 1 متر تولید می‌شود. عرض مفید ساندویچ پانل‌ها بسته به شرکت تولیدکننده متفاوت است. معمولا این عرض همراه با اورلپ در حدود 1.07 متر است.

ضخامت هر برگ (شیت) ساندویچ پانل سقفی بسته به نوع کاربری پروژه به اندازه 4، 6، 8 یا 10 سانتی‌متر تولید می‌شود. ضخامت ورق ساندویچ پانل سقفی نیز بین 0.4 تا 0.7 میلی‌متر قابل سفارش است.

انواع ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل سقفی همانند ساندویچ پانل دیواری بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند جنس و نوع پانل، شکل ظاهری ساندویچ پنل تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه انواع ساندویچ پانل سقفی را بررسی می‌کنیم.

انواع ساندویچ پانل سقفی
ساندویچ پانل سقفی سوله انبار

انواع فوم ساندویچ پانل سقفی بر اساس نوع فوم

فوم ساندویچ پانل سقفی در چهار نوع زیر تولید می‌شود:

  • پلی اورتان
  • پلی استایرن
  • اکس پی اس
  • پشم سنگ

البته فوم پلی اورتان یکی از پرکاربردترین و پر مصرف‌ترین فوم‌های موجود در بازار ساندویچ پانل است. فوم پلی اورتان خود به دو نوع فوم پلی اورتان PIR (نسوز) و پلی اورتان PUR (کندسوز) تقسیم می‌شود.

هر کدام از انواع این فوم‌ها ویژگی خاصی دارند که برای یک نوع کاربری مناسب هستند. برای مثال فوم پشم سنگ برای مراکز نظامی یا سازه‌های CHP که احتمال آتش سوزی در آن‌جا زیاد است بسیار مناسب است، اما فوم پلی اورتان یکی از انواع فوم‌های پرمصرف در ساخت کلین روم و سردخانه‌هاست چرا که بالاترین مقاومت را در برابر حرارت و رطوبت دارد.

این نوع فوم دارای خواص عایق حرارتی بالا و وزن سبک است. فوم پلی‌ایزوسیانورات (PIR) یک نوع فوم پیشرفته است که برای کاربردهای بسیاری در صنعت ساختمان مناسب است. این فوم دارای خواص عایق حرارتی و صوتی بسیار بالا، ضریب هدایت حرارتی کمتر و عمر طولانی‌تری نسبت به فوم PU است.

جهت اطلاع از قیمت ساندویچ پانل سقفی پلی یورتان از طریق شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

انواع ورق ساندویچ پانل سقفی بر اساس جنس

ورق ساندویچ پانل سقفی در 3 نوع زیر تولید می‌شود:

  • ورق آلوزینک
  • ورق آلومینیوم
  • ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه متداول‌ترین نوع ورق جهت ساخت انواع سازه صنعتی، تولیدی، انبار، تجاری و غیره است. این ورق با روکشی از عنصر روی مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد و قیمت بسیار مناسبی هم دارد. ورق آلوزینک همان ورق آهنی با روکشی از آلیاژ روی، آلومینیوم و سیلیکون است و نسبت به ورق گالوانیزه مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت و پوسیدگی دارد. از همین رو از این ورق اغلب در ساخت سردخانه‌ها و کلین روم استفاده می‌شود.

ورق آلومینیوم نسبت به 2 ورق قبلی بالاترین مقاومت را در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ‌زدگی دارد. این ورق انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع ورق‌ها دارد. علاوه بر این رول ورق آلومینیوم تنها برای متراژهای بالای 2000 متر باز می‌شود و برای اجرای سازه‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع ورق ساندویچ پانل سقفی بر اساس طرح

ورق ساندویچ پانل به لحاظ شکل ظاهری در طرح‌های گوناگونی تولید می‌شود که بنا به سلیقه و درخواست مشتریان قابل تولید است. انواع ورق ساندویچ پانل سقفی شامل موارد زیر است:

  • ورق طرح ذوزنقه: مقاطع این ورق‌ها بر روی گام ساندویچ پانل‌های سقفی به شکل ذوزنقه است و بعد از تمام شدن گام، ورق به صورت صاف و بدون برجستگی طراحی شده است.
  • ورق طرح شادولاین: مقاطع این ورق‌ها نیز به شکل ذوزنقه است و این مقاطع ذوزنقه‌ای یکی رو به بالا و یکی رو به پایین طراحی شده است.
  • ورق طرح سینوسی (کروگیت): ورق سینوسی یا کروگیت نیز به صورت موج‌دار طراحی شده‌است و در بسیاری از انواع کاربری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سقف قوس‌دار با ساندویچ پانل

متراژ پانل‌های مورد استفاده در سقف‌های قوس‌دار نسبت به سقف‌های شیب‌دار بیشتر است. علاوه بر این عرض دهانه سازه باید متناسب با قوس سقف باشد چرا که ساندویچ پانل‌ها برش‌های محکم و مقاومی هستند که قابلیت انعطاف ندارند.

طراحان و کارفرمایان پروژه نیز به منظور ایجاد تنوع در شکل ظاهری سازه و یک فرم متفاوت به سراغ این نوع از سقف‌ها می‌روند. در سقف‌های قوسی برگ (شیت) تمامی پانل‌ها کاملا به صورت اورلپ بر روی یکدیگر می‌نشینند تا یک قوس مناسب را ایجاد کنند. نکته دیگر اینکه در سقف‌های قوسی از ورق فلاشینگ تاج و زیر تاج استفاده نمی‌شود.

قیمت سقف ساندویچ پانل

قیمت ساندویچ پانل سقفی به نوع ساندویچ پانل، ابعاد، ضخامت، کیفیت مواد استفاده شده و همچنین شرایط بازار بستگی دارد. اگر به عنوان یک کارفرما قصد خرید ساندویچ پانل سقفی دست دوم را داشته باشید باید به چند نکته مهم توجه کنید:

  • مورد اول اینکه حتما باید از سلامت و کیفیت پانل‌ها اطمینان حاصل کنید چرا که اگر در هنگام دمونتاژ کردن، به ساندویچ پانل‌ها آسیبی وارد شود ممکن است دچار ضررو وزیان مالی شوید.
  • علاوه بر این ساندویچ پانل‌های دست اول بر اساس ابعاد و متراژ مورد نیاز مشتریان، تولید می‌شود و یافتن ساندویچ پانل متناسب با ابعاد و متراژ مورد نیاز شما ممکن است دشوار باشد.

در پایان برای اطلاع از قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی باید با تامین کنندگان و تولید کنندگان محصول تماس بگیرید. کارشناسان آسیا پانل آماده ارائه خدمات، ارائه مشاوره فنی رایگان و همچنین صدور پیش فاکتور بر اساس قیمت روز ساندویچ پانل سقفی هستند.

قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی
یک مدل ساندویچ پانل سقفی سوله تک دهانه
ساندویچ پانل سقفی چه کاربردی دارد؟

ساندویچ پانل سقفی یکی از انواع اصلی مصالح ساختمانی پیش ساخته نوین است که جهت پوشش سقف و برای جلوگیری از ریزش باران، برف و تابش آفتاب طراحی شده است. ساندویچ پانل سقفی به صورت گام‌دار طراحی شده تا میزان مقاومت خمشی پانل افزایش پیدا کند.
همچنین لبه انتهایی پانل‌ها دارای اورلپ است که بر روی پانل کناری قرار می‌گیرد و سبب درزبندی و آب‌بندی هرچه بهتر ساندویچ پانل‌ها می‌شود.

ساندویچ پانل سقفی را از کجا تهیه کنیم؟

برای خرید ساندویچ پانل دیواری و سقفی حتما از چندین شرکت معتبر در زمینه تولید ساندویچ پانل، تحقیق کنید؛ چرا که کیفیت متریال و نحوه تولید ساندویچ پانل‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و این مورد طول عمر پانل‌ها را ضمانت می‌کند.

[smart_post_show id=”1355″]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *