

چکیده نصب ساندویچ پانل
نصب ساندویچ پانل (Installation of sandwich panel) در مرحله اول شامل بسترسازی مناسب است. در مرحله بعد زیرسازی ساندویچ پانل با استفاده از انواع پروفیل مانند پروفیل قوطی، لوله، نبشی و سایر ملزومات نصب ساندویچ پانل انجام میشود؛ سپس پوشش سقف و دیوار سازه (ساندویچ پانل دیواری و سقفی) توسط پیچهای سرمته واشردار گالوانیزه (شیروانی) به زیرسازی متصل میشوند.
برای جلوگیری از آسیب به بتن کف نیز، در مراحل پایانی بتنریزی کف انجام میشود و در نهایت نصب درب، پنجره، تاسیسات مکانیکال و الکتریکال سوله انجام میشود.

نکته مهم در زیرسازی ساندویچ پانل این است که اغلب از سازههای فلزی همراه با اکسسوری و قطعات فلزی استفاده میشود و در برخی موارد خاص این زیرسازی ترکیبی از بتن و فلز است. در نهایت نیز با استفاده از پیچ، پنلها را به زیرسازی متصل میکنند.
نصب ساندویچ پانل یکی از دغدغههای اصلی کارفرمایان و سازندگان محسوب میشود چرا که نصب و اجرای ساندویچ پانل حتما میبایست به دست یک تیم حرفهای و متخصص انجام شود. نصب ساندویچ پانل به اندازه انتخاب یک ساندویچ پانل با کیفیت دارای اهمیت است.
در ویدئو نصب و اجرای ساندویچ پانل میتوانید جزئیات تمامی مرحل را به صورت عملی مشاهده کنید.
نصب ساندویچ پانل دیواری
به لحاظ ساختار لبه ساندویچ پانلهای دیواری به شکل فاق و زبانه طراحی شده که در هنگام اتصال در یکدیگر فرو میروند. برای درزبندی و سیلبندی پانلها نیز از ورق فلاشینگ درز ژوئن دیواری و ورق فلاشینگ کنج استفاده میشود.
طریقه نصب ساندویچ پانل دیواری به این صورت است که علاوه بر ستونهای اصلی به یکسری مقاطع ثانویه جهت انتقال بار ساندویچ پانل دیواری به ستونهای اصلی نیاز داریم که اصطلاحا به این مقاطع گیرت (زیرسازی افقی ساندویچ پانل) گفته میشود. علاوه بر این برای کاهش فشار باد و انتقال آن به ستونهای جانبی از بادبند یا همان نبشی L استفاده میشود.
از دیگرمتعلقات نصب ساندویچ پانل، استرات strut است که نقش سازهای داشته و برای مهار جانبی ستونها از یک ستون به ستون بعدی متصل میشود. استرات معمولا از جنس قوطی یا لوله است که وجود آن بر روی طراحی تیر و ستونهای سازهای و ضخامت و ابعاد تیر و ستونها تاثیر دارد.
نحوه قرارگیری شیت ساندویچ پانلهای دیواری هم میتواند به صورت عمودی و هم به صورت افقی انجام گیرد. اگر نحوه قرار گیری به صورت افقی انتخاب شود میبایست کام ساندویچ پانلها رو به بالا قرار گیرد تا احتمال نفوذ آب به درون سازه کم شود.
نکته مهم دیگر فواصل زیرسازی ساندویچ پانل است که این مورد به ضخامت ساندویچ پانل، میزان بارهای وارده، تحمل خمشی پانلها و تشخیص مهندسین بستگی دارد. معمولا برای ساندویچ پانلهای با ضخامت 4 الی 5 سانتیمتر فواصل زیرسازی 80 الی 100 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. جالب است بدانید حتی تعداد پیچهای مصرفی برای نصب ساندویچ پانل نیز بسیار مهم است.
به صورت کلی برای نصب ساندویچ پانلها از پیچهای سرمته گالوانیزه واشردار استفاده میشود. همچنین اگر نصب ساندویچ پانلهای دیواری به صورت عمودی انتخاب شود کام یا نری ساندویچ پانلها باید بر خلاف جهت وزش باد باشد.
مرحله بعدی در نصب ساندویچ پانل، درزبندی و آببندی ساندویچ پانل جهت جلوگیری از نفوذ آب باران و وزش باد به داخل سازه است. برای مثال برای درزبندی ساندویچ پانلهای دیوار از ورق فلاشینگ نوع درزگیر، ورق فلاشینگ آبچکان، ورق فلاشینگ کنج و ورق فلاشینگ ژوئن دیواری استفاده میشود.

نصب ساندویچ پانل سقفی
نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی بسیار تخصصی است و نیاز به تجربه کافی دارد. همان طور که میدانید اغلب سازهها در فضای باز اجرا میشوند به همین دلیل برای پوشش سقف حتما باید از ساندویچ پانل سقفی استفاده شود. لبه ساندویچ پانلهای سقفی به شکل اورلپ طراحی شده که بر روی پانل کناری مینشیند و سبب درزبندی و آببندی پانلها میشود.
نکته مهم در نصب و اجرای ساندویچ پانل سقفی ایجاد شیب مناسب برای اجرای ساندویچ پانل و هدایت آب باران و برف به سطح زمین است. این شیب در کمترین حالت ممکن 12 درصد در نظر گرفته میشود و برای اطمینان از درزبندی و آببندی ساندویچ پانل حتما باید از چسب پلی اورتان یا چسبهای سیلیکونی به همراه نوارهای درزگیر استفاده شود.
یکی از متعلقات بسیار مهم نصب ساندویچ پانل سقفی پروفیل z یا همان پرلین است که وظیفه آن انتقال بارهای وارده از ساندویچ پانل سقفی به تیرهای اصلی زیرسازی است. فواصل نصب پرلینها نیز به ضخامت ساندویچ پانل، بارهای وارده و مقاومت خمشی ساندویچ پانل بستگی دارد که معمولا بین 80 الی 100 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. پرلینها یا همان پروفیلهای Z نیز توسط نبشیهای سینه بند به تیرهای اصلی متصل میشوند.
در مرحله بعد برای مهار پرلینها از سگراد (sag rod) استفاده میشود. سگرادها میلگردهایی هستند که از یک پرلین به پرلین بعدی متصل میشوند.
نصب فیتر، ورق فلاشینگ، ورق آبرو
بعد از نصب ساندویچ پانلهای دیواری و قرارگیری اورلپ پانلها بر روی پانل کناری از قطعات فلزی به نام فیتر استفاده میشود. فیتر بر روی گام ساندویچ پانلهای سقفی نصب میشود و از فشار نقطهای پیچ جلوگیری میکند. همچنین سبب درزبندی و آببندی هرچه بهتر ساندویچ پانلهای سقفی میشود.
ضمن اینکه برای درزبندی و آببندی ساندویچ پانلهای سقفی از ورق فلاشینگ، ورق فلاشینگ تاج، ورق فلاشینگ زیر تاج، فلاشینگ ژوئن سقفی نیز استفاده میکنند. ورق فلاشینگ در انواع گوناگونی بسته به نوع کاربری سازه طراحی و تولید میشوند.
در برخی از کاربریها به درخواست کارفرما جهت هدایت آب بارانوبرف به سمت ناودانی و سطح زمین از ورق آبرو نوع جعبهای، نوع لندنی و یا نوع فیتیلهای استفاده میکنند. ورقهای آبرو نیر بسته به متراژ، نوع کاربری پروژه در ضخامت و ابعاد مختلفی طراحی و تولید میشود.
لوازم مورد نیاز نصب ساندویچ پانل
نصابان ساندویچ پانل برای نصب ساندویچ پانل به یکسری لوازم و تجهیزات نصب نیاز دارند که در ادامه به مهمترین لوازم مورد نیاز نصب اشاره کردیم.
- دستگاه پانل بر: پانل بُر از اره مویی یا اره دستی تشکیل شده که برای برش پنلها در ابعاد دلخواه و با دقت بالا طراحی شده است.
- دستگاه جوش: از دستگاه جوش برای اتصالات فلزی زیرسازی ساندویچ پانل استفاده میشود.
- گرد بر: مته گردبر یک ابزار برش مخصوص برای دریل است که جهت سوراخکاری در ورق فلزی، فولاد به کار میرود.
- پانل بُر: پانل بُر اصلیترین دستگاه مورد نیاز نصابان است که با استفاده از یک اره نواری، پانلها را به ابعاد دلخواه برش میزند.
- سنگ فرز: از سنگ فرز نیز برای برش قطعات فلزی استفاده میشود.
- دریل: دریل کاربرد فراوانی در نصب ساندویچ پانل دارد که با تعویض سریهای مخصوص آن عملیات سوراخ کردن، پیچ کردن و برش را انجام میدهد.
- تسمه پارچهای: با استفاده از تسمههای پارچهای عملیات بلند کردن و جابهجایی پنلها و جایگذاری آنها بر روی سقف را انجام میدهند.
- چسب پلی اورتان: با استفاده از چسب پلی اورتان نیز درزبندی و آببندی پنلها انجام میشود.
دستمزد نصب ساندویچ پانل
دستمزد نصب ساندویچ پانل با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین میشود. ما در اینجا به چندین فاکتور مهم که به صورت مستقیم بر روی دستمزد نصب ساندویچ پانل تاثیرگذار است اشاره میکنیم. لازم به ذکر است که امنیت در کار بسیار مهم است و توصیه میشود نصابان حتما از وسایل ایمنی مانند کلاه و لایف لاین استفاده کنند.
محل اجرای پروژه
یکی از موارد بسیار مهمی است که بر روی قیمت نصب ساندویچ پانل تاثیر دارد. برای مثال برخی از سازهها در مناطق بسیار گرم و مرطوب مانند خوزستان، بوشهر و یا سیستان و بلوچستان اجرا میشوند؛ و طبیعتا کار کردن در این مناطق به خصوص در فصول گرما بسیار طاقتفرسا خواهد بود.
ارتفاع کار
طبیعتا اجرای پروژه در ارتفاعات بالا سختتر خواهد بود، برای مثال در ارتفاعات 10 متر به بالا وزش باد تا حدودی سرعت اجرای پروژه را کاهش میشود و البته برای نصب ساندویچ پانلهای دیواری در ارتفاعات بالا نیاز به جرثقیل است.
متراژ پروژه
هرچه متراژ پروژه بیشتر باشد، زمان اجرای پروژه بیشتر خواهد شد و این مورد بر روی دستمزد نصب ساندویچ پانل تاثیر خواهد داشت.
نقشههای معماری
در صورت داشتن نقشههای شاپ پیش از اجرای پروژه، امکان اجرایی بودن آن باید توسط تیم فنی بررسی شود و در صورت وجود اشکال یا خطا در نقشهها بهترین پیشنهاد فنی به شما عزیزان ارائه خواهد شد. در صورت نداشتن نقشه نیز تیم فنی باید به صورت حضوری به محل اجرای پروژه مراجعه کرده و ابعاد دقیق پروژه را ثبت کنند.

نصب ساندویچ پانل با تیم آسیا پانل
پیش از سفارش ساندویچ پانل، نقشههای شاپ خود را که شامل طرح نهایی اجرا شده ساندویچ پانل است با کمک مهندسین محاسب تهیه کنید. در صورتی که موفق به تهیه نقشههای شاپ نشدید تیم متخصص نصب و اجرای آسیا پانل آماده ارائه خدمات در این زمینه به شما عزیزان است.
همچنین ساندویچ پانل موردنیاز سازه خود را نیز میتوانید از مجموعه آسیا پانل تهیه کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر از قیمت نصب ساندویچ پانل طریق شمارههای موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.