چسب عایق ساندویچ پانل

چسب عایق ساندویچ پانل

چسب عایق ساندویچ پانل (Sandwich Panel Adhesives) همان چسب پلی اورتان است که برای ایجاد اتصال و درزبندی‌های بین شیت (برگ) پانل‌ها از آن استفاده می‌شود. چسب عایق ساندویچ پانل یک درزگیر الاستومتری بر پایه پلی اورتان با مدول پایین است که درجه بالایی از انعطاف پذیری را فراهم می‌کند. مزیت اصلی چسب عایق ساندویچ پانل مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و چسبندگی بالا است.

چسب پلی اورتان

ترکیبات چسب پلی اورتان همانند فوم پلی اورتان از  پلیمرهای هیدروکربنی که دارای پیوند اورتانی هستند تشکیل شده است. این هیدورکربن‌ها از طریق واکنش بین یک گروه ایزوسیانات و یک گروه پلیول (ترکیباتی با دو یا چند گروه هیدورکسیل) تشکیل می‌شوند.

چسب پلی اورتان تحت تاثیر رطوبت و هوا خشک می شود تا یک اتصال انعطاف پذیر و مقاوم را با چسبندگی بالا بر روی سطوح ایجاد کند. چسب پلی اورتان استاندارد، عملکرد و مقاومت خود را در گذر زمان در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مانند باران، برف، مه نمک، ازن، اشعه ماوراء بنفش و خوردگی حفظ می کند.

چسب‌های پلی اورتان در حجم‌های 300 میلی لیتر، 500 میلی‌لیتر و 800 میلی‌لیتر موجود هستند. همچنین این چسب‌ها در رنگ‌های سفید، بژ، قهوه‌ای، مشکی یا طوسی تولید می‌شوند و می توانند بعد از عمل آوری کامل رنگ شوند ( پیش از این عمل، آزمایش اولیه توصیه می شود). نازل چسب‌های پلی اورتان در دو نوع گان (تفنگ) و اسپری وجود دارد.

استفاده از این چسب‌ها سبب درزبندی و سیل‌بندی بین پانل‌ها شده و از اتلاف انرژی حرارتی، برودتی و رطوبتی با محیط بیرون جلوگیری می‌کند.

فوم عایق پلی اورتان

انواع چسب پلی اورتان

در این بخش انواع چسب پلی اورتان را براساس ترکیبات و نوع عملکرد تقسیم‌بندی کردیم.

چسب‌های تک جزئی پلی اورتان

چسب‌های تک جزئی نیازی به افزودن رزین یا سخت‌کننده ندارند و خودشان به تنهایی عملیات چسبیدن به سطوح را انجام می‌دهند. این نوع چسب‌ها مستقیما از نازل یا کاتریج خارج می‌شوند و با جذب رطوبت از هوا باعث کف کردن چسب در طول فرایند چسباندن می‌شوند.

چسب‌های دو قسمتی- دو جزئی پلی اورتان

چسب‌های دو قسمتی PU با مخلوط کردن دو جز مجزا از هم کار می‌کنند. این بخش‌ها شامل:

  • یک رزین (قسمت چسب)
  • قسمت سخت کننده

چسب‌های پلی اورتان دو جزئی اغلب در کاربردهای کفپوش چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما برای چسباندن سطوح غیر متخلخل نیز مانند پلاستیک، فلزات و کامپوزیت‌ها هم کاربرد دارند.

پلی اورتان درزگیر

این نوع از چسب‌های پلی اورتان ویسکوزیته‌ای به اندازه درزگیرهای سیلیکونی و پلیمرهای هیبریدی دارند. با استفاده از تفنگ‌های ماستیک درزگیر خارج می‌شوند. چسب‌های پلی اورتان درزگیر در صنعت ساختمانی جهت آب‌بندی و درزبندی ساندویچ پانل کاربرد گسترده‌ای دارند.

در جدول زیر به صورت خلاصه به ویژگی‌ها و مشحصات ترکیبات چسب پلی اورتان اشاره کردیم.

میزان چگالی1.15±0.05
محتوای جامد معمولی (EN 827)93٪
دمای کاربردی5+ تا 40 درجه سانتی گراد
زمان عمل آوری در 23 درجه سانتی‌گراد3 میلی متر/24 ساعت  50 درصد HR
زمان تشکیل پوست90 تا 150 دقیقه
میزان سختیISO 868 بعد از 3 ثانیه تقریباً 25 IT-20
مدول در 100% (ISO 8339)تقریبا.  0. 3 مگاپاسکال
قدرت پارگی (DIN 53515)تقریبا 6. 5 نیوتن بر میلی متر
مقاومت در برابر دما– 40 درجه سانتیگراد تا + 90 درجه سانتیگراد
مقاومت در برابر اشعه ماورابنفشخوب
مقاومت در برابر پاشش آب و نمکعالی
مدول: معیاری برای سنجش میزان مقاومت در برابر تغییر شکل (سنجش سفتی)

کاربرد چسب پلی اورتان

چسب PU چسبندگی خوبی بدون پرایمر بر روی سطوحی مانند بتن، ملات، چوب، اکثر فلزات لاکی، پلی استر، شیشه، پی وی سی سخت، سنگ، کاشی و سرامیک دارد. برای استفاده از چسب پلی اورتان در مصالح سخت آلومینیوم و EPDM لازم است از پیش آزمایشات مربوطه اخذ و کنترل گردد. علاوه بر این از چسب پلی اورتان در چسباندن موارد زیر استفاده می‌شود:

 توجه: چسب PU  نباید تحت تأثیر گاز تولید شده توسط فاضلاب قرار گیرد.

  • برای عایق کاری درزهای بنایی
  • در درزهای انبساطی در سازه های بتنی
  • درزگیر بین عناصر بتنی پیش ساخته سنگین و سبک
  • درزگیر در سازه های فلزی، در روکش، درب و قاب پنجره (فلز، چوب، آلومینیوم، پی وی سی)
  • به عنوان درزگیر برای ترک‌ها
  • به عنوان درزگیر در بلوک‌های شیشه ای
  • برای چسباندن کاشی‌های سفالی پخته و بتنی سقف
  • در محل اتصال بین ساندویچ پانل‌های پیش ساخته
  • چسباندن کفپوش‌ها مانند لمینت، اپوکسی
  • درزبندی لوله‌ها
  • ساخت مبلمان
  • مخازن آب و فاضلاب
  • بدنه خودروها
  • کشتی‌سازی
  • صنعت کفش
  • صنایع چاپ
چسب پلی اورتان
نمونه کاربرد چسب پلی اورتان

7 مزیت اصلی چسب پلی اورتان

  • مقاومت در برابر دما

چسب‌های پلی اورتان  ساختاری منسجم و سخت دارند و مقاومت بسیار خوبی در برابر  حرارت و دمای بالا دارند. علاوه بر این از چسب‌های پلی اورتان در دماهای پایین نیز می‌توان استفاده کرد و بازه دمایی برای کار کردن با این چسب‌ها بین 40- تا 90+ درجه سانتی‌گراد است.

به همین دلیل برای سازه‌های پیش ساخته که اغلب در فضای باز و در معرض نور خورشید اجرا می‌شوند گزینه بسیار مناسبی است.

  • مقاومت در برابر رطوبت

این چسب مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت دارد به همین دلیل به راحتی می‌توان از چسب پلی اورتان در سردخانه‌ها و کلین روم نیز استفاده کرد.

  • قدرت چسندگی بالا

ترکیبات این چسب به گونه‌ای است که به راحتی به تمامی سطوح از جنس‌های مختلف مانند شیشه، سنگ، چوب و غیره می‌چسبد.

  • مقاوم در برابر مواد شیمیایی

چسب‌های PU پس از چسبیدن مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد شیمیایی دارند و در تماس با حلال‌ها و مواد پاک کننده خواص خود را حفظ کرده و در برابر تخریب مقاومت می‌کنند.

  • زمان گیرایی چسب

زمان گیرایی چسب پلی اورتان نه طولانی و نه سریع است. از همین رو نصابان می‌توانند فرایند نصب ساندویچ پانل را در زمان مناسب انجام دهند. معمولا زمان گیرایی چسب بین 2 الی 3 ساعت بعد از تزریق چسب است.

  • طول عمر چسب پلی اورتان

بازه زمانی طول عمر مفید این چسب در حدود 8 الی 10 سال است و در طول این مدت مقاومت خوبی در برابر ترک خوردگی و تغییر رنگ دارد و خواص خود از حفظ می‌کند.

  • خاصیت رنگ‌پذیری

همان طور که گفتیم چسب‌های پلی اورتان در طیف‌های رنگی مختلفی وجود دارند و به دلیل نوع ترکیبات پایه، 9-رنگ پذیری به خوبی در آن‌ها اتفاق می‌افتد.

معایب و اقدامات ایمنی کار با چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان حاوی ایزوسیانات است که ممکن است زمینه ساز ایجاد آسم و یا سرطان باشد.

در هنگام استفاده از این چسب‌ها توصیه می‌شود حتما از دستکش‌های مخصوص استفاده شود زیرا در صورت چسبیدن، به سختی از روی دست پاک می‌شوند. علاوه بر این اگر به اطراف نشت کند تمیز کردن آن بسیار دشوار است.

فوم پلی اورتان

اسپری فوم پلی اورتان گونه دیگر ی از  ملزومات نصب ساندویچ پانل است که برای پر کردن حفره‌ها و درزهای بین پانل‌ها از آن استفاده می‌شود. فوم پلی اورتان به  بعد از خروج از نازل خود منبسط شده و درزهای بین ساندویچ پانل‌ها را می‌پوشاند.

فوم پلی اورتان مانند چسب پلی اورتان خاصیت چسبندگی داشته و از طریق انبساط فضای درون حفره‌ها، سوراخ‌ها و درزها را پر کرده و مانع از نفوذ آب و باد به درون سازه می‌شود.

طیف کاربری فوم پلی اورتان بسیار گسترده و وسیع است و از این نوع فوم به صورت پاششی برای عایق‌کاری دیوارهای داخلی نیز استفاده می‌شود. علاوه بر این فوم پلی اورتان جز متریال اصلی در تولید ساندویچ پانل پلی اورتان محسوب می‌شود.

فوم پلی اورتان
عایق‌بندی دیوار با فوم پلی اورتان

در هنگام کار با اسپری فوم پلی اورتان نیز حتما می‌بایست سطح کار تمیز و عاری از گرد و خاک باشد تا میزان کیفیت و کارایی فوم افزایش پیدا کند.

در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص نصب ساندویچ پانل‌ها و دریافت مشاوره‌های فنی می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعه آسیا پانل تماس حاصل نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *