

سوله LSF (light steel frame) از قطعات فولادی سبک ساخته شده است و به معنی ساختمان سبک فولادی است. برای پوشش دیوار و سقف این سولهها از ساندویچ پانل استفاده میشود. ویژگی خاص سولههای LSF وزن سبک آنهاست، به همین دلیل از ورق گالوانیزه با ضخامت کم و در حدود 3 میلیمتر برای ساخت این سازهها استفاده میشود. برای ساخت سوله LSF ورقهای گالوانیزه را به شکل نبشی و پروفیلهای U یا C شکل خم میکنند. سوله LSF یکی از رایجترین انواع سولههایی است که اکنون ساخته میشود.
برای ساخت این سازهها بهجای استفاده از بتن و آجر از ورق گالوانیزه سبک و شکل داده شده استفاده میشود. دلیل استفاده از ورقهای گالوانیزه بهجای ورقهای فولادی این است که ورقهای گالوانیزه با داشتن روکشی از روی در برابر زنگزدگی مقاومت بسیار بالایی دارند و نیازی به پوشش رنگ ندارند، علاوه بر این ورقهای فولادی در ضخامتهای بالا موجود هستند که این مورد وزن سازه را افزایش میدهد؛ اما ورقهای گالوانیزه حداکثر با ضخامت 3 میلیمتر تولید و استفاده میشوند.
ورقهای گالوانیزه مورد استفاده در ساختار LSF هم به ورش نورد گرم و هم به روش نورد سرد تولید میشوند. در روش نورد سرد، ورقها با استفاده از دستگاههای مخصوص خمکاری میشوند و در روش نورد گرم، با استفاده از حرارت تغییرات موردنظر را لحاظ میکنند. همچنین برای برش قطعات، متناسب با نقشههای پروژه از دستگاههای مخصوص برشکاری در کارخانه استفاده میشود. به دلیل وزن کم سولههای LSF، این سازهها اغلب تا ارتفاع 4-5 متر و حداکثر با دهانههای 20 متری ساخته میشوند. همان طور که میدانید از ورق گالوانیزه در ساختار ساندویچ پانل تحت عنوان ساندویچ پانل گالوانیزه نیز استفاده میشود.

تاریخچه پیدایش سوله LSF
علیرغم جدید بودن این سازه در ایران سازه LSF بیش از 100 سال است که ساخته و طراحی میشود. در سال 1880 در آمریکای شمالی در کنار قابهای چوبی از قابهای فولادی هم استفاده میکردند. در سال 1886 در انگلیس رواج پیدا کرد و استفاده از آن را بهصورت نظاممند در دستور کار خود قرار دادند و در سال 1914 مقطع C شکل قابها (استات) وارد این صنعت کرده و قاببندی فلزی را تشکیل دادند که به طور قابلتوجهی در کاهش وزن ساختمان تأثیرگذار است. در نهایت در سال 1946 نخستین مجموعه از استانداردهای طراحی سازههای سرد نورد از سازمان استاندارد آمریکا منتشر شد.
مراحل کلی ساخت سوله LSF
- اجرای فونداسیون که شامل بسترسازی مناسب است
- نصب قطعات فلزی که شامل قوطی، پروفیل، میلگرد، بادبند، استرات، سگراد است
- نصب پوشش دیوارها و سقف که شامل ساندویچ پانل دیواری و سقفی است
- نصب درب، پنجره و تأسیسات الکتریکال
نحوه اجرای دیوار LSF
بعد از اجرای فونداسیون نوبت به نصب دیوارها میرسد برای نصب دیوارها و ثابت نگهداشتن آنها از انکربولتها ( یک نوع پیچ چفتی که در انواع گوناگونی تولید میشود و شامل یک قطعه استوانهای، مهره و واشر است) استفاده میشود که در داخل فونداسیون قرار گرفته است. طبیعتاً دیوارها در این سازههای سبک مسئول تحمل بارهای جانبی و ثقلی هستند در دیوارهایی که به مقاومت جانبی زیادی نیاز است از بادبندها (نبشیهای L از جنس میلگرد و قوطی) استفاده میشود. بادبندها به شکل مورب و افقی بین استادها و رانرها قرار میگیرند.

نحوه نصب سازه LSF به فونداسیون
بعد از اجرای فونداسیون و پروفیل کفخواب یا همان رانر، ابتدا بولتها را از سوراخهای رانر عبور داده و از بالا با استفاده از پیچومهره به فونداسیون متصل میکنند.
چرا باید از سازه LSF استفاده کنیم؟
- قابلیت نصب و اجرا در زمینهای رانشی، با شیب زیاد
- سرعت در ساختوساز به دلیل پیشساخته بودن
- دوام و طول عمر بالای سازههای LSF به دلیل ترکیبی از قابهای فولادی و ساندویچ پانل
- عدم تولید نخاله و ضایعات ساختمانی
- کاهش هزینههای ساختوساز
- مقاومت در برابر زلزله با اتصالات پیچومهرهای
- عایقبندی در برابر تغییرات دمایی با استفاده از ساندویچ پانل
کاربرد سوله LSF
سوله LSF کاربرد بسیار متنوع و گستردهای دارد که در ادامه به چند مورد آن اشاره میکنیم:
- ساختمانهای صنعتی
- کارخانهها
- انبارها
- سالنهای ورزشی
- سالنهای نمایشگاهی
- ویلای پیشساخته
- سولههای اداری
- مراکز آموزشی

قیمت ساخت سوله LSF
قیمت ساخت سوله LSF اغلب بهصورت مترمربع محاسبه میشود. شما میتوانید جهت اطلاع از قیمت دقیق ساخت سوله LSF با کارشناسان آسیا پانل تماس حاصل نمایید تا قیمت نهایی را بر اساس موقعیت پروژه تعیین کنند.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه نصب ساندویچ پانل نیز میتوانید به صفحه مربوطه در سایت مراجعه نمایید.